Hungerburgbahn  09/02/2012

Al even spectaculair als de  optische vormgeving van de stations,geinspireerd op gletsjer-en ijsformaties,is ook het verloop van de tocht eerst gaat het door een tunnel,dan over een indrukwekkende brug over de Inn en tenslotte een helling van 46% naar de 860m boven de stad gelegen Hungerburg.

De Hungerburgbahn of de Nordkettenbahnen in Innsbruck omvat naast de treinverbinding, vier stations. De spraakmakende, bekroonde Britse architect Zaha Hadid tekende voor het ontwerp van de stadsterminal en twee stations.
Voor het project van Innsbruck is één specifieke stijl ontwikkeld die de vijf afzonderlijke structuren (ontwerpen) met elkaar verbindt. De verschillende structuren zijn: het Congres station (naast het Congres centrum), het Löwenhaus station (naast de rivier de Inn), het Alpin Zoo station (project op de steile helling midden in het bos), het eindstation op de Hungerburg en de brug over de rivier de Inn. In het ontwerp van de stations en de brug zijn vloeiende lijnen gebruikt die goed samengaan met het landschap van Innsbruck.

      station Hungerburg
      Congres Station