Vakantiefotomaand augustus 2011

     
29 augustus
  Stoom in de Harz
28 augustus NS 3737 bestaat 100 jaar (op 28/08) en werd feestelijk in de bloemetjes gezet in het spoorwegmuseum van Utrecht op 27 augustus 2011

Fotoreportage Spoorwegmuseum Utrecht
27 augustus
26 augustus Dampfbahn Furka Bergstrecke
25 augustus
De door stoomlocomotieven geduwde nostalgische wagons doen er een uur over om het hoogteverschil van 1678 meter te overbruggen tijdens de 7,5 kilometer lange rit. Geniet tijdens de rit van het prachtige uitzicht over de Brienzersee In 1892 gingen de eerste passagiers naar boven. Boven aangekomen is het heerlijk toeven op het terras of bereik na een kleine wandeling de top op 2350 meter met onder andere een prachtig uitzicht op het Grimselgebergte  info: http://www.brienz-rothorn-bahn.ch/
18 augustus 253 met een trein naar Brussel-Zuid te Maastricht, 22 juli 2011
Maastricht is zeker een bezoekje waard!
17 augustus As, 21 juli 2011
16 augustus Houthalen-Helchteren 19 juli 2011
15 augustus De stoomloc Nr. 1 "Furkahorn" trekt in het zomerseizoen één van de twee personentreinen die over de Furka-Bergstrecke rijden. De loc is gebouwd bij machinefabriek SLM in Winterthur in 1913 en ze is in 1990 door de DFB uit Vietnam gehaald. Sinds 1992 is de stoomloc weer actief op de Furka-Bergstrecke. De maximumsnelheid van de loc bedraagt op spoor zonder tandrad 45 km/h en op sporen met tandrad 25 km/h.
Foto genomen in het depot van Realp op 15 juli 2011
Fotoreportage
14 augustus Eén van de mooiste en meest bekende fotopunten op de Dampfbahn Furka Bergstrecke is ongetwijfeld de  Steffenbachbrücke. Deze klapbrug wordt elke winter afgebroken om verwoesting door lawines te voorkomen. De Steffenbachbrücke is te herkennen aan de ijzeren portalen voor en na de brug. Deze portalen worden bij de op- en afbouw van de brug gebruikt om de kabels te geleiden die het klapgedeelte van de brug ophijsen en laten zakken.  Deze brug kan men na een uurtje wandelen bereiken vanuit Realp. Foto genomen op 15/07/2011
13 augustus Op de terugweg van de Steffenbachbrücke, even voor Realp kon ik deze foto nemen.
De stoomtrein rijdt hier de Wilerbrücke over. Deze brug, die vroeger uitgevoerd was als boogbrug met meerdere gemetselde pijlers, is na heftige regenval in de jaren '50 van de vorige eeuw door de rivier de Furkareuss verwoest. Men heeft de brug destijds herbouwd als stalen constructie met nog maar één pijler in het midden van de brug.
12 augustus Loc 4 en 7 van de Dampfbahn Furka-Bergstrecke te Gletsch, 9 juli 2011

Fotoreportage Gletsch
11 augustus Peschiera Del Garda
10 augustus In de Pyreneeén vanaf Cauterets tot Lourdes loopt er een prachtige wandeling vanaf het station Cauterets 950 m boven de zeespiegel  tot in het dorpje Pierrefitte-Nestalas 511 m.
Fotoreportage
9 augustus Op een kleine 150km over de Belgische grens kan je de chemin de fer de la baie de Somme terugvinden. De spoorlijn is gelegen aan de Picardische kust en bestaat hoofdzakelijk uit smalspoor, doch is er klein gedeelte waar er ook normaalspoor ligt. De volledige spoorlijn is 27km lang en brengt je van le Crotoy naar Cayeux-sur-Mer. De uitvalsbasis van de vereniging is het charmante dorpje Saint-Valery-Sur-Somme, van daaruit vertrekt er een trein met dieseltractie richting Cayeux-sur-mer en stoomtractie richting le Crotoy. Het mooie aan deze vereniging is het kustgevoel dat je krijgt als je door de baai boemelt en bovendien rijden ze met een Haine-Saint-Pierre stoomloc en houten rijtuigen van Belgische makelij.
8 augustus Banyuls-sur- Mer tot Cerbère
7 augustus In Stalden (Zwitserland), op de splitsing van de autoweg naar Zermatt en Saas Fee, staat een oud-locomotief van de GornergratBahn opgesteld als monument. Stalden, 11 juli 2011
6 augustus Fotoreportage Gornergrat Bahn - the matterhorn railway    11 juli 2011
5 augustus Portbou  8 juli 2011
Portbou is vooral bekend door zijn spoorwegstation aan de Spaanse zijde op de spoorlijn Perpignan-Barcelona. Omdat Frankrijk en Spanje verschillende spoorwijdten hebben, zijn de grensstations van Cerbère en Portbou nogal druk met het omsporen van goederenwagons en moeten internationale treinreizigers overstappen.
Fotoreportage
4 augustus op 26/05/2011 rijdt een Stadler GTW 2/6 van Thurbo over de brug aan de Rijn watervallen op weg naar Schaffhausen.

Fotoreportage
3 augustus Niederaudorf is een dorpje aan de spoorlijn Rosenheim - Kufstein. In Niederaudorf is een klooster met de naam Reisach bij de overweg bij dat klooster zijn de foto's gemaakt. Loc 111 023-8 heeft een regionale trein van Kufstein naar Rosenheim aan de haak.
Fotoreportage
2 augustus  vzw Kolenspoor
Fotoreportage
1 augustus Mallorca, 11/07/2011
Reizen tussen Palma de Mallorca en de Port de Soller, aan boord van de elektrische trein.
Deze spoorwegverbinding, die werd geopend in 1912, staat bekend als één van de meest aantrekkelijke in heel Europa. De spoorlijn is al in 1929 geëlektrificeerd en ze rijden nog steeds met de voertuigen van die tijd.