Deutz 55815  -  Moerbeke Waas - 25/06/2013
De Deutz dieselloc staat opgesteld als één van de laatste overblijfselen van de spoorverbinding naar de suikerfabriek
Op 18/11/2009 werd deze diesellocomotief uit 1954 geplaatst voor het station.
Deze loc werd aan de gemeente Moerbeke geschonken door suikerfabriek Iscal Sugar.

Station Moerbeke-Waas is een voormalig spoorwegstation langs spoorlijn 77 (Zelzate - Sint-Gillis-Waas)  en spoorlijn 77A (Lokeren - Moerbeke-Waas).
In 1960 werd het station gesloten voor reizigersverkeer, maar er was nog jaarlijks goederenvervoer van suikerbieten vanuit West-Vlaanderen naar de suikerfabriek in Moerbeke-Waas. Deze treinen rijden over spoorlijn 77 tot in Moerbeke-Waas.

Ook hieraan zal echter een einde komen: op 21 december 2007 reed de laatste trein beladen met suikerbieten. Enkele dagen later maakte Iscal Sugar bekend de vestiging te willen sluiten. Spoorlijn 77 is sinds begin mei 2008 officieel buiten dienst gesteld. Momenteel wordt er een fietspad aangelegd op de spoorbedding.

Het stationsgebouw zelf is onlangs gerenoveerd, na jarenlange leegstand en verval. Het gebouw zelf is omgevormd tot tentoonstellingsruimte. De lokettenzaal werd hierbij in de oorspronkelijke toestand hersteld. Naast het station werd een nieuwbouw opgetrokken, die de gemeentelijke bibliotheek en een ontmoetingsruimte huisvest. Op 2 december 2011 werd het geheel officieel geopend.